Επιτεύγματα Τμήματος

Το πρόγραμμα «SupportHeart», του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, βραβεύθηκε στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας

Σημαντική διάκριση έλαβε μέρος των ερευνητικών αποτελεσμάτων του προγράμματος «SupportHeart» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αποσπώντας ένα από τα βραβεία στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας, στην κατηγορία «Καλύτερη Ελεύθερη Ανακοίνωση»
Διαβάστε περισσότερα...

Ερευνητική ομάδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ απέσπασε το 2ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία

Στο σμαραγδένιο νησί των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο, έλαβε χώρα, μεταξύ 25 και 28 Μαΐου, το 31ο ετήσιο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, το οποίο  διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και από τον διεθνή χώρο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ερευνητική ομάδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στις 10 ομάδες που επιλέγηκαν παγκύπρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Cyprus Seeds

Ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) είναι ανάμεσα στις 10 ομάδες που επιλέγηκαν παγκύπρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Cyprus Seeds, το οποίο θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Iούνιο του 2024.
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβείο Καλύτερης Αναρτημένης Ανακοίνωσης στην ομάδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στο EONS15

Η ομάδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Αναρτημένης Ανακοίνωσης (poster) στο συνέδριο EONS15 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νοσηλευτών Ογκολογίας, ως μέρος του συνεδρίου ESMO2022, το οποίο διεξήχθη στο Παρίσι στις 10 – 12 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Tο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στα 100 καλύτερα Τμήματα Νοσηλευτικής διεθνώς

O φορέας Academic Ranking of World Universities (ARWU) ανακοίνωσε την επιμέρους κατάταξη των Πανεπιστημίων ανά επιστημονικό πεδίο και ακαδημαϊκά αντικείμενα για το 2021 (Global Ranking of Academic Subjects). Η συγκεκριμένη κατάταξη, δημιουργήθηκε από το Shanghai Jiaotong University, και είναι γνωστή ως Λίστα της Σαγκάης (https://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2021/RS0404)
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο βραβείο για την πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στην Κύπρο στο μεγαλύτερο Συνέδριο Καρδιακής ανεπάρκειας στον κόσμο

Η Δρ Φωτεινή Καλογήρου, μια από τις κύριες ερευνήτριες του έργου και πρώτες αποφοίτους διδακτορικών σπουδών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, και υπό την επίβλεψη της Δρος Αικατερίνης Λαμπρινού, παρουσίασε μέρος των αποτελεσμάτων της μελέτης και κέρδισε το βραβείο “Nurse Investigator award”.
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντική Διάκριση της Διδακτορικής Φοιτήτριας Μελίνας Ευριπίδου

Η κ. Μελίνα Ευριπίδου, κλινική νοσηλεύτρια και Υποψήφια Διδάκτωρ  στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, έλαβε υποτροφία για την διεξαγωγή της έρευνας της  από το ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 (http://www.leventisfoundation.org/el/).
Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ Academic Ranking of World Universities

Ο φορέας Academic Ranking of World Universities (ARWU), γνωστός ως λίστα της Σαγκάης, για το 2018, ανακοίνωσε την επιμέρους κατάταξη των Πανεπιστημίων για κάθε ευρύτερη επιστημονική περιοχή και για ειδικά ακαδημαϊκά αντικείμενα. 
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ναϊρόμπι και την Ιερά Μητρόπολη Κένυας

Στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας η Δρ Χριστιάνα Κούτα και η Δρ Έλενα Ρούσου επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο της Ναϊρόμπι στη Κένυα, όπου υπογράφτηκε διμερής συμφωνία για κινητικότητα φοιτητών και διδακτικού προσωπικού, ως επίσης και συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση μελέτης στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η έρευνα που διενεργήθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, Στέλιο Ιορδάνου υπό την επίβλεψη του πρώην Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Ραφτόπουλου στη ΜΕΘ Β’ του ΓΝ Λεμεσού κατάφερε να προκριθεί ανάμεσα στα φαβορί για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα βραβεία Patients Safety Awards 2018 - Recognising and rewarding excellence in healthcare, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Λονδίνο.
Διαβάστε περισσότερα...