Επιτυχίες Αποφοίτων

"Σπουδάζοντας στο Τ.Ε.Π.ΑΚ. μου έδωσε όλες τις βασικές προϋποθέσεις για να είμαι σε θέση και να επιτύχω όλα τα παραπάνω. Η υποστήριξη των εκπαιδευτικών ήταν καταπληκτική και το έχω χρησιμοποιήσει ως καθοδήγησή μου."
[ Ιωάννα Ξενοφώντος]

 

«Είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα μαθήματα που δεν μας περιόριζαν και μας έδιναν την δυνατότητα μιας πολύπλευρης φοίτησής και επιλογών. Με τις γνώσεις και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ όχι μόνο με προγράμματα σχεδιασμού και design αλλά και με κατασκευαστικές μεθόδους και τεχνικές που ήταν ακόμη πρωτόγνωρες στην Κύπρο. Αυτό ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον με αποτέλεσμα στο τελευταίο έτος να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό ως μέρος της πτυχιακής μου εργασίας.»

[ Γιάννης Γεωργίου ]


 

Ιωάννα Ξενοφώντος

Η Ιωάννα Ξενοφώντος αποφοίτησε από το ΤΕΠΑΚ το 2012. Mετακόμισε στο Portsmouth για το μεταπτυχιακό της στη Γραφιστική και Branding, και μετά δούλεψε στην Cambridge Consultants (CC) μια κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης προϊόντων όπου ανέπτυξε δεξιότητες στο Branding, UX και συσκευασία. Εργάστηκε επίσης με "Mars Wrigley", κορυφαία εταιρία ζαχαροπλαστικής σοκολάτας που την πλησίασε μέσω του Behance Portfolio της για να σχεδιάσει την επωνυμία μιας σειράς δώρων από σοκολατάκια. Η Ιωάννα ήταν επίσης βασική σχεδιάστρια για την ανάπτυξη προϊόντων και εμπορικών σημάτων της Paddington Franchise. Εργάζεται τώρα στο Skew Studio στο Shoreditch.


 

Κατερίνα Πιερή

Η Kατερίνα εργάζεται επί του παρόντος ως Lead UI / UX Developer στην CORD, μια νεοσύστατη εταιρεία στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, τελείωσε το πτυχίο MSc στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο του Nottingham με διάκριση, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο HCI από τη Σχολή Επιστημών Υπολογιστών. Η Κατερίνα βραβεύτηκε για την εργασία της στο 12ο Διεθνές Συνέδριο για την Αναπηρία, την Εικονική Πραγματικότητα και τις Συνεργαζόμενες Τεχνολογίες που πραγματοποιήθηκε στο Νότιγχαμ τον Σεπτέμβριο του 2018.

 


 

Ντεσισλάβα Μίντσεβα

Η Ντεσισλάβα Μίντσεβα αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2012.  Έπειτα το 2015 απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Arts, στα Διαδραστικά Πολυμέσα, από το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2012 υπήρξε μια από τις δύο ιδρύτριες του Optimi Project, ένα μη - κερδοσκοπικό έργο, το οποίο μελέτησε την επίδραση του σχεδιασμού στην Κυπριακή κοινωνία. Η Ντεσισλάβα συμμετείχε στο Start Up Weekend Cyprus, το 2013, κερδίζοντας με την ομάδα της, το βραβείο της Microsoft Cyprus, “ Microsoft Game Award ”.  Οι διοργανωτές του NASA Space AppsNicosia, την είχαν καλέσει  το 2014 να ενταχθεί στην ομάδα ως ειδικός σχεδιαστής της εκδήλωσης.  Το 2015 δούλεψε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Prototyping, το Proto.io, ως Visual Designer. Όπου είχε την επιμέλεια για τον σχεδιασμό των γραφικών για το online editor του Proto.io, καθώς επίσης και τον σχεδιασμό του διαφημιστικού υλικού της εταιρίας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, είχε την δυνατότητα μέσα από την συνεργασία της με UX Researcher να αναπτύξει περισσότερες γνώσεις σχετικά με το User Interface Design ( UI) και την μελέτη του User Experience (UX). Επίσης απόκτησε δεξιότητες σχετικά με τον σχεδιασμό γραφικών για φορητές συσκευές (Smart Watches, Mobile Phones, etc) και prototyping tools. Το 2017 υπήρξε ομιλήτρια στο World Design Day Cyprus, παρουσιάζοντας το Optimi Project και τις δράσεις του στο νησί: «Design + Optimism». 


 

Νικόλας Φαλάς

Ο Νίκολας Φάλας αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2017 όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, όπου πήρε το Μεταπτυχιακό δίπλωμα του από το University of the Arts London. Το 2017 ήταν νικητής του Climate Launchpad και εκπροσώπησε την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό με το "BRB" Be Right Bag, μια ανακυκλωμένη, φυτεύσιμη τσάντα (περισσότερα εδώ: https://climatelaunchpad.org/finalists/right-bag-brb/). Η τσάντα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Τμήμα, όπου αργότερα επέστρεψε ως ερευνητής για την ανάπτυξή της.
Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού του επιλέγηκε να συμμετάσχει στην δημιουργική ομάδα σχεδιασμού της οπτικής ταυτότητας του LCF’s BA Fashion show 2018. Στην συνέχεια,και μετά το τέλος του Μεταπτυχιακού του, εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως γραφίστας σε ρώσσικη φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό. Η ανάγκη του όμως να εργαστεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα ο στόχος σου να ειδικευτεί στον τομέα του Βranding, τον οδήγησε και πάλι στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για 1,5 χρόνο σαν in-house γραφίστας στον κτηματομεσιτικό και οικοδομικό τομέα. Στην εταιρία αυτή είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει την οπτική ταυτότητα μεγάλων projects όπως το AWOL και το OWP. Επίσης, η εν λόγω εταιρία επιχορηγούσε νεοφυείς επιχειρήσεις δίνοντας του την ευκαιρία να συνεισφέρει στο στήσιμο της οπτικής τους ταυτότητας. Τώρα εργάζεται σαν γραφίστας στην διαφημιστική εταιρεία Γνώμη, στη Λευκωσία. 

https://www.nikolasfalas.com


 

Κατερίνα Βιλανίδου

Αποφοίτησα από το Τμήμα (κατεύθυνση πολυμέσων) το 2017. Καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, με ενδιέφεραν περισσότερο τα μαθήματα φωτογραφίας, firm, και animatioν τα οποία έθεσαν τη βάση για τη μελλοντική μου καριέρα. Ένα μήνα μετά την αποφοίτησή μου, η καριέρα μου ξεκίνησε σε μια εταιρεία παραγωγής στην Κύπρο, όπου δούλευα ως video editor για διαφημίσεις. Στη συνέχεια προχώρησα σε μια άλλη εταιρεία που ασχολείται με τα κοινωνικά μέσα. Δούλεψα στη θέση του camera-operator and editor. Σήμερα, εργάζομαι για μια μεγάλη υπεράκτια εταιρεία στην Κύπρο, ως director, camera operator και editor.  Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι στιγμής.

 


 

Περικλής Γεωργίου

Ο Περικλής Γεωργίου αποφοίτησε από το ΤΕΠΑΚ το 2018. Καθ’ όλη την διάρκεια φοίτησης του εξερευνούσε τις διάφορες πτυχές της γραφιστικής τόσο σε φοιτητικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Ταυτόχρονα εργαζόταν στο Cutting Edge: An American Space, το κέντρο καινοτομίας του ΤΕΠΑΚ, μέσω του οποίου του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με την Αμερικανική πρεσβεία της Κύπρου. Η πρόωρη του τριβή με τον επαγγελματικό κόσμο της γραφιστικής και η συνεργασία του με τους διάφορους φορείς αυτού, τον βοήθησαν να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας αλλά και διαχείρισης που χρειάζεται ένας γραφίστας για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του δημιουργικού χώρου. Προς τα τέλη του 2019 και έπειτα από σχεδόν 1 χρόνο freelancing, συν-δημιούργησε την nekativ (www.nekativ.com), ένα στούντιο οπτικής επικοινωνίας που επικεντρώνεται στην «μετάφραση» εταιρικών ταυτοτήτων σε καθολικές εμπειρίες. Ήδη στα πρώτα της βήματα, η nekativ κατάφερε να συνεργαστεί και να «μεταφράσει» εταιρικές ταυτότητες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.


 

Σωτηρούλα Παντέχη

Η Σωτηρούλα Παντέχη αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2015 και συνέχισε στο Glasgow School of Art σε διετές πρόγραμμα σπουδών για την απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος M.Des in Communication Design. Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε σε ένα από τα πιο καταξιωμένα Creative Studios του νησιού, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από μεγάλα projects και πελάτες, όπως τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, την Coca-Cola HBC Cyprus, την Hermes Airports, κ.ά.
Θέλοντας να επεκτείνει την γνώση και εμπειρία της στη διαφήμιση και στην γραφιστική πέρα από την μικρή αγορά της Κύπρου, μετακόμισε την Ολλανδία το 2019. Εκεί συνεργάστηκε με διάφορους πελάτες, ως UI/UX freelancer σε εταιρεία start-up που έχει σαν σκοπό τη δημιουργία πλατφόρμας που θα λειτουργεί ως “οδηγός εμπειρίας” για την Κύπρο, με το Xarkis Festival ως motion designer, όπως και με εταιρείες στην Ολλανδία ως γραφίστρια. Από τα μισά του 2020, έως τώρα δουλεύει ως Digital Designer Specialist στο πρακτορείο της Ritual Cosmetics Enterprise, μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες και αναγνωρισμένες εταιρείες στην Ολλανδία, όπου συντονίζει και υλοποιεί τη δημιουργία υλικού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.


 

Ιωάννα Φάνια

Η Ιωάννα Φάνια αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2020. Μετά το τέλος των σπουδών της άρχισε να εργάζεται στην νεοσύστατη εταιρεία True Myth Games, η οποία ξεκίνησε στην Γερμανία. Κατά την εργασία της είχε επιμεληθεί τον σχεδιασμό των συστημάτων και γραφικών του νέου παιχνιδιού της εταιρείας.  Στα πλαίσια της δημιουργίας του παιχνιδιού ανέπτυξε τις δεξιότητές της στο User Interface Design, User Experience και στον σχεδιασμό χαρακτήρων, καθώς απέκτησε καινούριες γνώσεις στο Game Design.

 

 


 

Ανδρέας Ιωάννου

Μετά την αποφοίτηση του από το Τμήμα, το 2015, με ειδίκευση στα Πολυμέσα, ο Ανδρέας Ιωάννου μετακόμισε στο Λονδίνο. Εκεί έλαβε μέρος σε εξάμηνη πρακτική άσκηση (internship) μέσω του Erasmus+, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αποφάσισε να παραμείνει στο Λονδίνο.  Τώρα δουλεύει ως Senior 3D Artist, στην εταιρία Random42: Scientific Communication ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017, όπου και χρησιμοποιεί διάφορες πολυμεσικές ικανότητες όπως 3D modelling and animation, και video editing για την δημιουργία τρισδιάστατων βίντεο επιστημονικού περιεχομένου. Συνεργάζεται με  διάφορες κατηγορίες πελατών απ' όλο τον κόσμο.  Επιπλέον ασχολείται με την φωτογραφία, βγάζοντας πορτρέτα με κάθε ευκαιρία.


 

Alexis El Kater

Ο Alexis El Kater αποφοίτησε από το Τμήμα το 2013. Κατόπιν της αποφοίτησης του, εντάχθηκε στο Visual Media Computing Lab ως ερευνητικός συνεργάτης. Στη διάρκεια της συνεργασία τους, συμμετείχε και παρουσίασε την ερευνητική δραστηριότητα του Ερευνητικού Κέντρου σε επικυρωμένα ακαδημαϊκά συνέδρια, όπως η 5th Joint Virtual Reality Conference in Paris (2013). Ο Alexis κατέχει μεταπτυχιακό σε «Advertising, Marketing and the Media», από το University of Essex (UK), απ’ όπου αποφοίτησε το 2016.  Έχοντας εργαστεί για χρόνια στη γνωστή εταιρεία παιχνιδιών LEGO, συμμετείχε σε παγκόσμια, πρωτοποριακά projects, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις. Ο Αλέξης είναι πλέον Συνεργάτης Λέκτορας στο UCLan στην Κύπρο, όπου διδάσκει Web design and Development.


 

Γιάννης Γεωργίου

Ο Γιάννης Γεωργίου αποφοίτησε το 2018 και από το 2019 ξεκίνησε να εργάζεται ως Multimedia Designer σε τεχνολογική εταιρία στη Λάρνακα με βάσεις και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας κύριως όλα τα projects που είχαν να κάνουν με Branding / UX-UI / Mock-up Design / Web development  / Videos / Graphic Design. Με τη μεθοδικότητα και την εμπειρία οργάνωσης που απέκτησε από το ΤΕΠΑΚ, του ανατέθηκε ο ρόλος του Creative Director αναλαμβάνοντας ολόκληρη τη σχεδιαστική ομάδα της εταιρίας σε Κύπρο και Μεξικό. Παραμένει δημιουργικός και παραγωγικός Bartender παρά το πιεσμένο του πρόγραμμα! 


 

Αντρέας Παναγή

Ο Αντρέας Παναγή αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2020, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την υψηλότερη γενική βαθμολογία του Τμήματος και τη δεύτερη υψηλότερη γενική βαθμολογία του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα με τις σπουδές του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο Γραφείο Επικοινωνίας και Προβολής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση στο Think Positive Design Studio. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως σχεδιαστής οπτικής ταυτότητας και επικοινωνίας σε οργανισμούς και συνέδρια στην Κύπρο. Έργα του έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε διάφορους Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις σε χώρες όπως την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία, την Κορέα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, κ.ά. Κάποια έργα του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε εκδόσεις στην Αυστραλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα, αλλά και σε διάφορα άρθρα σε αρκετά μέρη του κόσμου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομιλίες, εργαστήρια και διαγωνισμούς ως ομιλητής, επιμελητής και κριτής στην Κύπρο και το εξωτερικό. Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις του ήταν αυτή που βραβεύτηκε ως φοιτητής της χρονιάς για το 2019 στα Pygmalion Awards Cyprus (μέλος του ADC*E), όπως και η κατάκτηση της πρώτης θέσης (κατηγορία Κύπριων Φοιτητών) στο διαγωνισμό αφίσας του Graphic Stories Cyprus 2019. Αξιοσημείωτη εμπειρία ήταν και η συμβολή του ως συνεπιμελητής ενός εργαστηρίου στο American University in the Emirates, μέρος του 5th International Design Conference (Dubai Design Week 2019) στο Ντουμπάι, ΗΑΕ. Σήμερα, σπουδάζει με υποτροφία Μεταπτυχιακού Επιπέδου MA Graphic Communication Design στο Central Saint Martins, Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου (UAL). Παράλληλα, εργάζεται ως freelancer γραφίστας και ασχολείται με άλλα δημιουργικά projects στην Κύπρο και το εξωτερικό. 
https://www.behance.net/andreaspanayi


 

Επιτυχίες Αποφοίτων

"Σπουδάζοντας στο Τ.Ε.Π.ΑΚ. μου έδωσε όλες τις βασικές προϋποθέσεις για να είμαι σε θέση και να επιτύχω όλα τα παραπάνω. Η υποστήριξη των εκπαιδευτικών ήταν καταπληκτική και το έχω χρησιμοποιήσει ως καθοδήγησή μου."
[ Ιωάννα Ξενοφώντος]

 

«Είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα μαθήματα που δεν μας περιόριζαν και μας έδιναν την δυνατότητα μιας πολύπλευρης φοίτησής και επιλογών. Με τις γνώσεις και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ όχι μόνο με προγράμματα σχεδιασμού και design αλλά και με κατασκευαστικές μεθόδους και τεχνικές που ήταν ακόμη πρωτόγνωρες στην Κύπρο. Αυτό ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον με αποτέλεσμα στο τελευταίο έτος να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτό ως μέρος της πτυχιακής μου εργασίας.»

[ Γιάννης Γεωργίου ]


 

Ιωάννα Ξενοφώντος

Η Ιωάννα Ξενοφώντος αποφοίτησε από το ΤΕΠΑΚ το 2012. Mετακόμισε στο Portsmouth για το μεταπτυχιακό της στη Γραφιστική και Branding, και μετά δούλεψε στην Cambridge Consultants (CC) μια κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης προϊόντων όπου ανέπτυξε δεξιότητες στο Branding, UX και συσκευασία. Εργάστηκε επίσης με "Mars Wrigley", κορυφαία εταιρία ζαχαροπλαστικής σοκολάτας που την πλησίασε μέσω του Behance Portfolio της για να σχεδιάσει την επωνυμία μιας σειράς δώρων από σοκολατάκια. Η Ιωάννα ήταν επίσης βασική σχεδιάστρια για την ανάπτυξη προϊόντων και εμπορικών σημάτων της Paddington Franchise. Εργάζεται τώρα στο Skew Studio στο Shoreditch.


 

Κατερίνα Πιερή

Η Kατερίνα εργάζεται επί του παρόντος ως Lead UI / UX Developer στην CORD, μια νεοσύστατη εταιρεία στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, τελείωσε το πτυχίο MSc στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο του Nottingham με διάκριση, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο HCI από τη Σχολή Επιστημών Υπολογιστών. Η Κατερίνα βραβεύτηκε για την εργασία της στο 12ο Διεθνές Συνέδριο για την Αναπηρία, την Εικονική Πραγματικότητα και τις Συνεργαζόμενες Τεχνολογίες που πραγματοποιήθηκε στο Νότιγχαμ τον Σεπτέμβριο του 2018.

 


 

Ντεσισλάβα Μίντσεβα

Η Ντεσισλάβα Μίντσεβα αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2012.  Έπειτα το 2015 απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Arts, στα Διαδραστικά Πολυμέσα, από το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2012 υπήρξε μια από τις δύο ιδρύτριες του Optimi Project, ένα μη - κερδοσκοπικό έργο, το οποίο μελέτησε την επίδραση του σχεδιασμού στην Κυπριακή κοινωνία. Η Ντεσισλάβα συμμετείχε στο Start Up Weekend Cyprus, το 2013, κερδίζοντας με την ομάδα της, το βραβείο της Microsoft Cyprus, “ Microsoft Game Award ”.  Οι διοργανωτές του NASA Space AppsNicosia, την είχαν καλέσει  το 2014 να ενταχθεί στην ομάδα ως ειδικός σχεδιαστής της εκδήλωσης.  Το 2015 δούλεψε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Prototyping, το Proto.io, ως Visual Designer. Όπου είχε την επιμέλεια για τον σχεδιασμό των γραφικών για το online editor του Proto.io, καθώς επίσης και τον σχεδιασμό του διαφημιστικού υλικού της εταιρίας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, είχε την δυνατότητα μέσα από την συνεργασία της με UX Researcher να αναπτύξει περισσότερες γνώσεις σχετικά με το User Interface Design ( UI) και την μελέτη του User Experience (UX). Επίσης απόκτησε δεξιότητες σχετικά με τον σχεδιασμό γραφικών για φορητές συσκευές (Smart Watches, Mobile Phones, etc) και prototyping tools. Το 2017 υπήρξε ομιλήτρια στο World Design Day Cyprus, παρουσιάζοντας το Optimi Project και τις δράσεις του στο νησί: «Design + Optimism». 


 

Νικόλας Φαλάς

Ο Νίκολας Φάλας αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2017 όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, όπου πήρε το Μεταπτυχιακό δίπλωμα του από το University of the Arts London. Το 2017 ήταν νικητής του Climate Launchpad και εκπροσώπησε την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό με το "BRB" Be Right Bag, μια ανακυκλωμένη, φυτεύσιμη τσάντα (περισσότερα εδώ: https://climatelaunchpad.org/finalists/right-bag-brb/). Η τσάντα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Τμήμα, όπου αργότερα επέστρεψε ως ερευνητής για την ανάπτυξή της.
Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού του επιλέγηκε να συμμετάσχει στην δημιουργική ομάδα σχεδιασμού της οπτικής ταυτότητας του LCF’s BA Fashion show 2018. Στην συνέχεια,και μετά το τέλος του Μεταπτυχιακού του, εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως γραφίστας σε ρώσσικη φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό. Η ανάγκη του όμως να εργαστεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα ο στόχος σου να ειδικευτεί στον τομέα του Βranding, τον οδήγησε και πάλι στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για 1,5 χρόνο σαν in-house γραφίστας στον κτηματομεσιτικό και οικοδομικό τομέα. Στην εταιρία αυτή είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει την οπτική ταυτότητα μεγάλων projects όπως το AWOL και το OWP. Επίσης, η εν λόγω εταιρία επιχορηγούσε νεοφυείς επιχειρήσεις δίνοντας του την ευκαιρία να συνεισφέρει στο στήσιμο της οπτικής τους ταυτότητας. Τώρα εργάζεται σαν γραφίστας στην διαφημιστική εταιρεία Γνώμη, στη Λευκωσία. 

https://www.nikolasfalas.com


 

Κατερίνα Βιλανίδου

Αποφοίτησα από το Τμήμα (κατεύθυνση πολυμέσων) το 2017. Καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, με ενδιέφεραν περισσότερο τα μαθήματα φωτογραφίας, firm, και animatioν τα οποία έθεσαν τη βάση για τη μελλοντική μου καριέρα. Ένα μήνα μετά την αποφοίτησή μου, η καριέρα μου ξεκίνησε σε μια εταιρεία παραγωγής στην Κύπρο, όπου δούλευα ως video editor για διαφημίσεις. Στη συνέχεια προχώρησα σε μια άλλη εταιρεία που ασχολείται με τα κοινωνικά μέσα. Δούλεψα στη θέση του camera-operator and editor. Σήμερα, εργάζομαι για μια μεγάλη υπεράκτια εταιρεία στην Κύπρο, ως director, camera operator και editor.  Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι στιγμής.

 


 

Περικλής Γεωργίου

Ο Περικλής Γεωργίου αποφοίτησε από το ΤΕΠΑΚ το 2018. Καθ’ όλη την διάρκεια φοίτησης του εξερευνούσε τις διάφορες πτυχές της γραφιστικής τόσο σε φοιτητικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Ταυτόχρονα εργαζόταν στο Cutting Edge: An American Space, το κέντρο καινοτομίας του ΤΕΠΑΚ, μέσω του οποίου του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με την Αμερικανική πρεσβεία της Κύπρου. Η πρόωρη του τριβή με τον επαγγελματικό κόσμο της γραφιστικής και η συνεργασία του με τους διάφορους φορείς αυτού, τον βοήθησαν να αναπτύξει τις δεξιότητες επικοινωνίας αλλά και διαχείρισης που χρειάζεται ένας γραφίστας για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του δημιουργικού χώρου. Προς τα τέλη του 2019 και έπειτα από σχεδόν 1 χρόνο freelancing, συν-δημιούργησε την nekativ (www.nekativ.com), ένα στούντιο οπτικής επικοινωνίας που επικεντρώνεται στην «μετάφραση» εταιρικών ταυτοτήτων σε καθολικές εμπειρίες. Ήδη στα πρώτα της βήματα, η nekativ κατάφερε να συνεργαστεί και να «μεταφράσει» εταιρικές ταυτότητες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.


 

Σωτηρούλα Παντέχη

Η Σωτηρούλα Παντέχη αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2015 και συνέχισε στο Glasgow School of Art σε διετές πρόγραμμα σπουδών για την απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος M.Des in Communication Design. Επιστρέφοντας στην Κύπρο εργάστηκε σε ένα από τα πιο καταξιωμένα Creative Studios του νησιού, λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από μεγάλα projects και πελάτες, όπως τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, την Coca-Cola HBC Cyprus, την Hermes Airports, κ.ά.
Θέλοντας να επεκτείνει την γνώση και εμπειρία της στη διαφήμιση και στην γραφιστική πέρα από την μικρή αγορά της Κύπρου, μετακόμισε την Ολλανδία το 2019. Εκεί συνεργάστηκε με διάφορους πελάτες, ως UI/UX freelancer σε εταιρεία start-up που έχει σαν σκοπό τη δημιουργία πλατφόρμας που θα λειτουργεί ως “οδηγός εμπειρίας” για την Κύπρο, με το Xarkis Festival ως motion designer, όπως και με εταιρείες στην Ολλανδία ως γραφίστρια. Από τα μισά του 2020, έως τώρα δουλεύει ως Digital Designer Specialist στο πρακτορείο της Ritual Cosmetics Enterprise, μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες και αναγνωρισμένες εταιρείες στην Ολλανδία, όπου συντονίζει και υλοποιεί τη δημιουργία υλικού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.


 

Ιωάννα Φάνια

Η Ιωάννα Φάνια αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2020. Μετά το τέλος των σπουδών της άρχισε να εργάζεται στην νεοσύστατη εταιρεία True Myth Games, η οποία ξεκίνησε στην Γερμανία. Κατά την εργασία της είχε επιμεληθεί τον σχεδιασμό των συστημάτων και γραφικών του νέου παιχνιδιού της εταιρείας.  Στα πλαίσια της δημιουργίας του παιχνιδιού ανέπτυξε τις δεξιότητές της στο User Interface Design, User Experience και στον σχεδιασμό χαρακτήρων, καθώς απέκτησε καινούριες γνώσεις στο Game Design.

 

 


 

Ανδρέας Ιωάννου

Μετά την αποφοίτηση του από το Τμήμα, το 2015, με ειδίκευση στα Πολυμέσα, ο Ανδρέας Ιωάννου μετακόμισε στο Λονδίνο. Εκεί έλαβε μέρος σε εξάμηνη πρακτική άσκηση (internship) μέσω του Erasmus+, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αποφάσισε να παραμείνει στο Λονδίνο.  Τώρα δουλεύει ως Senior 3D Artist, στην εταιρία Random42: Scientific Communication ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017, όπου και χρησιμοποιεί διάφορες πολυμεσικές ικανότητες όπως 3D modelling and animation, και video editing για την δημιουργία τρισδιάστατων βίντεο επιστημονικού περιεχομένου. Συνεργάζεται με  διάφορες κατηγορίες πελατών απ' όλο τον κόσμο.  Επιπλέον ασχολείται με την φωτογραφία, βγάζοντας πορτρέτα με κάθε ευκαιρία.


 

Alexis El Kater

Ο Alexis El Kater αποφοίτησε από το Τμήμα το 2013. Κατόπιν της αποφοίτησης του, εντάχθηκε στο Visual Media Computing Lab ως ερευνητικός συνεργάτης. Στη διάρκεια της συνεργασία τους, συμμετείχε και παρουσίασε την ερευνητική δραστηριότητα του Ερευνητικού Κέντρου σε επικυρωμένα ακαδημαϊκά συνέδρια, όπως η 5th Joint Virtual Reality Conference in Paris (2013). Ο Alexis κατέχει μεταπτυχιακό σε «Advertising, Marketing and the Media», από το University of Essex (UK), απ’ όπου αποφοίτησε το 2016.  Έχοντας εργαστεί για χρόνια στη γνωστή εταιρεία παιχνιδιών LEGO, συμμετείχε σε παγκόσμια, πρωτοποριακά projects, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις. Ο Αλέξης είναι πλέον Συνεργάτης Λέκτορας στο UCLan στην Κύπρο, όπου διδάσκει Web design and Development.


 

Γιάννης Γεωργίου

Ο Γιάννης Γεωργίου αποφοίτησε το 2018 και από το 2019 ξεκίνησε να εργάζεται ως Multimedia Designer σε τεχνολογική εταιρία στη Λάρνακα με βάσεις και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας κύριως όλα τα projects που είχαν να κάνουν με Branding / UX-UI / Mock-up Design / Web development  / Videos / Graphic Design. Με τη μεθοδικότητα και την εμπειρία οργάνωσης που απέκτησε από το ΤΕΠΑΚ, του ανατέθηκε ο ρόλος του Creative Director αναλαμβάνοντας ολόκληρη τη σχεδιαστική ομάδα της εταιρίας σε Κύπρο και Μεξικό. Παραμένει δημιουργικός και παραγωγικός Bartender παρά το πιεσμένο του πρόγραμμα! 


 

Αντρέας Παναγή

Ο Αντρέας Παναγή αποφοίτησε από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2020, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την υψηλότερη γενική βαθμολογία του Τμήματος και τη δεύτερη υψηλότερη γενική βαθμολογία του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα με τις σπουδές του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο Γραφείο Επικοινωνίας και Προβολής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση στο Think Positive Design Studio. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως σχεδιαστής οπτικής ταυτότητας και επικοινωνίας σε οργανισμούς και συνέδρια στην Κύπρο. Έργα του έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε διάφορους Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις σε χώρες όπως την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία, την Κορέα, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, κ.ά. Κάποια έργα του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε εκδόσεις στην Αυστραλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα, αλλά και σε διάφορα άρθρα σε αρκετά μέρη του κόσμου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομιλίες, εργαστήρια και διαγωνισμούς ως ομιλητής, επιμελητής και κριτής στην Κύπρο και το εξωτερικό. Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις του ήταν αυτή που βραβεύτηκε ως φοιτητής της χρονιάς για το 2019 στα Pygmalion Awards Cyprus (μέλος του ADC*E), όπως και η κατάκτηση της πρώτης θέσης (κατηγορία Κύπριων Φοιτητών) στο διαγωνισμό αφίσας του Graphic Stories Cyprus 2019. Αξιοσημείωτη εμπειρία ήταν και η συμβολή του ως συνεπιμελητής ενός εργαστηρίου στο American University in the Emirates, μέρος του 5th International Design Conference (Dubai Design Week 2019) στο Ντουμπάι, ΗΑΕ. Σήμερα, σπουδάζει με υποτροφία Μεταπτυχιακού Επιπέδου MA Graphic Communication Design στο Central Saint Martins, Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου (UAL). Παράλληλα, εργάζεται ως freelancer γραφίστας και ασχολείται με άλλα δημιουργικά projects στην Κύπρο και το εξωτερικό. 
https://www.behance.net/andreaspanayi