Στα πρώτα δύο έτη σπουδών (τέσσερα εξάμηνα), οι φοιτητές αποκτούν μια σφαιρική γνώση των αντικειμένων και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα περιορισμένης επιλογής μαθημάτων που σχετίζονται με την κατεύθυνση που τους ενδιαφέρει. Κατά το τρίτο και τέταρτο έτος, οι φοιτητές ακολουθούν εξειδικευμένα μαθήματα στα Πολυμέσα ή στις Γραφικές Τέχνες. Στο τελευταίο έτος σπουδών, παράλληλα με τα μαθήματα και στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς και να αποκτήσουν εμπειρία και εξοικείωση με το χώρο της επαγγελματικής παραγωγής, ανοίγοντας ταυτόχρονα μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές.
Η επιλογή κατεύθυνσης (Πολυμέσα ή Γραφικές Τέχνες) γίνεται εκ των προτέρων, καθώς οι υποψήφιοι φοιτητές δηλώνουν το πρόγραμμα της προτίμησής τους κατά τη διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων.
Η κατεύθυνση των Γραφικών Τεχνών εισάγει τους φοιτητές στην γραφιστική, το σχέδιο, τη σύνθεση, τη φωτογραφία, την πληροφορική και την ιστορία της τέχνης και της τυπογραφίας και εμβαθύνει στον ψηφιακό σχεδιασμό, το animation, τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, τις εφαρμογές στην τυπογραφία, στη σημειωτική και οπτική επικοινωνία, την οπτική ταυτότητα, τη διαφήμιση κοκ. Οι φοιτητές αποκτούν ισχυρές δεξιότητες χρήσης διαφόρων υλικών και αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για την παραγωγή εφαρμοσμένων γραφιστικών δημιουργιών. Η εξωστρεφής προσέγγιση του προγράμματος καλλιεργεί συνεργασίες με σημαντικούς επαγγελματίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, προάγει συνεργασίες με τη βιομηχανία και προετοιμάζει τους φοιτητές στη διαχείριση γραφιστικών έργων σε πραγματικές συνθήκες αγοράς. Κατά το 7ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές τοποθετούνται σε οργανισμούς συναφείς με τον κλάδο σπουδών τους για σκοπούς πρακτικής άσκησης. Κατά το 8ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές εκπονούν πτυχιακή εργασία υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών του Τμήματος
Η κατεύθυνση Πολυμέσων εισάγει τους φοιτητές στα πολυμέσα, το σχέδιο, τη σύνθεση, στη γραφιστική, τη φωτογραφία, την πληροφορική και την ιστορία της τέχνης και εμβαθύνει στον ψηφιακό σχεδιασμό, το animation, τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, την οπτικοακουστική παραγωγή, τα διαδραστικά πολυμέσα, την κινηματογραφική παραγωγή, την ανάπτυξη ιστοσελίδων και παιχνιδιών στους υπολογιστές. Κατά το 7ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές τοποθετούνται σε οργανισμούς συναφείς με τον κλάδο σπουδών τους για σκοπούς πρακτικής άσκησης. Κατά το 8ο εξάμηνο σπουδών οι φοιτητές εκπονούν πτυχιακή εργασία υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών του Τμήματος.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών θα αποκτήσουν γνώσεις, δημιουργικότητα, οπτική καλαισθησία, εμπειρία και εξειδικευμένες δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να:
• Δημιουργούν και να διαχειρίζονται έργα που σχετίζονται τόσο με τις συμβατικές όσο και με τις ψηφιακές μορφές των Γραφικών Τεχνών και των Πολυμέσων.
• Επικοινωνούν και να δημιουργούν μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους ποικίλους παράγοντες της σχετικής βιομηχανίας, με στόχο το κοινό όφελος.
• Λειτουργούν αποδοτικά τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να ενημερώνονται, να αφομοιώνουν και να αξιοποιούν τις τεχνολογικές εξελίξεις στους σχετικούς τομείς.
• Συμμετέχουν και να αναλαμβάνουν ομαδικά έργα.
• Υιοθετούν και να εφαρμόζουν την κριτική σκέψη, την ανεξάρτητη μελέτη και η διεπιστημονική προσέγγιση.