Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων


Νέα-Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων(*) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων (#WorldFoodSafetyDay) την 7η Ιουνίου 2021.

Στο διαγωνισμό δύναται να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι 3 ατόμων όλοι οι ενεργοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν: Πρωτότυπο οπτικοποιημένο υλικό π.χ.  φωτογραφία, αφίσα (poster), φωτομοντάζ, φωτο-ιστορία καθώς και ονοματεπώνυμο, έτος φοίτησης και κατεύθυνση μέχρι την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 στις 12.00 μμ. στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://wetransfer.com/(sonia.pillatsi@cut.ac.cy)

Ενδεικτικά, το υλικό θα μπορούσε:

  • Να αναδεικνύει ορθές και λανθασμένες πρακτικές επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων
  • Να παρουσιάζει κινδύνους και θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων
  • Να παρουσιάζει καινοτόμες πρακτικές ή τεχνολογίες
  • Να ευαισθητοποιεί την κοινότητα σε θέματα ασφάλειας τροφίμων

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στις 7 Ιουνίου 2021, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Τμήματος ΓΕΒΕΤ:

Δείτε το σχετικό βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cutt.ly/GvFpfqb

(*) Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Μεταπτυχιακό MSc Γεωπονική Βιοτεχνολογία και θέσεις σπουδών Διδακτορικού επιπέδου.

 

Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Ασφάλεια Τροφίμων

Το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων(*) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων (#WorldFoodSafetyDay) την 7η Ιουνίου 2021.

Στο διαγωνισμό δύναται να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι 3 ατόμων όλοι οι ενεργοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν: Πρωτότυπο οπτικοποιημένο υλικό π.χ.  φωτογραφία, αφίσα (poster), φωτομοντάζ, φωτο-ιστορία καθώς και ονοματεπώνυμο, έτος φοίτησης και κατεύθυνση μέχρι την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 στις 12.00 μμ. στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://wetransfer.com/(sonia.pillatsi@cut.ac.cy)

Ενδεικτικά, το υλικό θα μπορούσε:

  • Να αναδεικνύει ορθές και λανθασμένες πρακτικές επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων
  • Να παρουσιάζει κινδύνους και θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων
  • Να παρουσιάζει καινοτόμες πρακτικές ή τεχνολογίες
  • Να ευαισθητοποιεί την κοινότητα σε θέματα ασφάλειας τροφίμων

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στις 7 Ιουνίου 2021, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Τμήματος ΓΕΒΕΤ:

Δείτε το σχετικό βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cutt.ly/GvFpfqb

(*) Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Μεταπτυχιακό MSc Γεωπονική Βιοτεχνολογία και θέσεις σπουδών Διδακτορικού επιπέδου.