Καινοτομία στην εκπαίδευση και τη βιομηχανία γάλακτος


Νέα-Ανακοινώσεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Leon University, στην Ισπανία στις 11 και 12 Ιουνίου 2019, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Έργου InnoDairyEdu (κωδ. 2018-1-EL01-KA203-047844) στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2, Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018

Το InnoDairyEdu αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου, ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που απευθύνεται τόσο σε φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους στον γαλακτοκομικό κλάδο. Η επιλογή της θεματολογίας του υλικού στηρίζεται στην αξιολόγηση των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών στα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στην άποψη της βιομηχανίας γάλακτος βάσει των ελλείψεων που διαπιστώνουν στο τεχνικά εξειδικευμένο προσωπικό τους. Το ψηφιοποιημένο υλικό θα αφορά στην παραγωγή και μεταποίηση του γάλακτος,  την ασφάλεια, την ποιότητα και την επιχειρηματικότητα στην γαλακτοκομία.  Το υλικό θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο με τη μορφή Massive Open Online Courses-MOOC μέσω διαδραστικής πλατφόρμας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Έργου. Στόχος του Έργου είναι η σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τη βιομηχανία γάλακτος μέσω των συνεργαζόμενων φορέων, αλλά και μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως εργαλείο διάχυσης του υλικού στους ενδιαφερόμενους.

Το Έργο συντονίζει το ΤΕΙ Θεσσαλίας, Οι εταίροι του έργου είναι: University of Leon, Spain- University of Parma, Italy- University of Warmia-Mazuri, PolandCyprus University of Technology-Cyprus και 4obs Σύμβουλοι ανάπτυξης και καινοτομίας - Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου για την Κύπρο είναι: o Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, και η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Charalambides Christies Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως συνεργαζόμενος φορέας, μπορείτε να απευθύνεστε στον συντονιστή του εταίρου- ΤΕΠΑΚ Δρ Φώτη Παπαδήμα, Επίκουρο Καθηγητή, Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, ΤΕΠΑΚ στο photis.papademas@cut.ac.cy

 

Πρόσφατα άρθρα

Times Higher Education: To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα

Times Higher Education: To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα

Η εξωτερική εμφάνιση και η οικονομική κατάσταση αποτελούν κυρίαρχους στόχους της ρητορικής μίσους μεταξύ των φοιτητών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Erasmus + MATE

Η εξωτερική εμφάνιση και η οικονομική κατάσταση αποτελούν κυρίαρχους στόχους της ρητορικής μίσους μεταξύ των φοιτητών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Erasmus + MATE

EGPiS2 - Eνθαρρύνοντας τη συμμετοχή των κοριτσιών στον αθλητισμό 2

EGPiS2 - Eνθαρρύνοντας τη συμμετοχή των κοριτσιών στον αθλητισμό 2

EGPiS2 - Eνθαρρύνοντας τη συμμετοχή των κοριτσιών στον αθλητισμό 2

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Leon University, στην Ισπανία στις 11 και 12 Ιουνίου 2019, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Έργου InnoDairyEdu (κωδ. 2018-1-EL01-KA203-047844) στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2, Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018

Το InnoDairyEdu αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου, ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που απευθύνεται τόσο σε φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους στον γαλακτοκομικό κλάδο. Η επιλογή της θεματολογίας του υλικού στηρίζεται στην αξιολόγηση των υπαρχόντων προγραμμάτων σπουδών στα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στην άποψη της βιομηχανίας γάλακτος βάσει των ελλείψεων που διαπιστώνουν στο τεχνικά εξειδικευμένο προσωπικό τους. Το ψηφιοποιημένο υλικό θα αφορά στην παραγωγή και μεταποίηση του γάλακτος,  την ασφάλεια, την ποιότητα και την επιχειρηματικότητα στην γαλακτοκομία.  Το υλικό θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο με τη μορφή Massive Open Online Courses-MOOC μέσω διαδραστικής πλατφόρμας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Έργου. Στόχος του Έργου είναι η σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τη βιομηχανία γάλακτος μέσω των συνεργαζόμενων φορέων, αλλά και μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως εργαλείο διάχυσης του υλικού στους ενδιαφερόμενους.

Το Έργο συντονίζει το ΤΕΙ Θεσσαλίας, Οι εταίροι του έργου είναι: University of Leon, Spain- University of Parma, Italy- University of Warmia-Mazuri, PolandCyprus University of Technology-Cyprus και 4obs Σύμβουλοι ανάπτυξης και καινοτομίας - Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου για την Κύπρο είναι: o Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, και η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Charalambides Christies Ltd.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως συνεργαζόμενος φορέας, μπορείτε να απευθύνεστε στον συντονιστή του εταίρου- ΤΕΠΑΚ Δρ Φώτη Παπαδήμα, Επίκουρο Καθηγητή, Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, ΤΕΠΑΚ στο photis.papademas@cut.ac.cy