Τελετή Βράβεσης Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας


Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ βράβευσε τους πρωτεύσαντες προπτυχιακούς φοιτητές που συγκέντρωσαν τη ψηλότερη βαθμολογία στις κατευθύνσεις των οικείων Τμημάτων της για κάθε έτος σπουδών.  Βραβεία απονεμήθηκαν και από εταιρείες και οργανισμούς καθώς και Τιμητικές Διακρίσεις από ΕΤΕΚ στους Αριστεύσαντες τελειόφοιτους.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο 1 - Ισόγειο, στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο ΤΕΠΑΚ στις 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μμ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Εκπρόσωπος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Institution of Engineering and Technology (IET), ο Business Services Manager της Εταιρεία ExxonMobil Cyprus Ltd καθώς και εκπρόσωποι της Εταιρείας από τις Η.Π.Α., ο Γραμματέας του Συνδέσμου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου, ο Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Υπηρεσιών της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο Γραμματέας του Institute of Electrical and Electronics Engineers Cyprus Section (ΙΕΕΕ Cyprus), ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελεύθερων Επαγγελματικών Μελετητών Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών (ΠΟΕΕΜ), ο Professor Nachum Finger - τέως Πρύτανης του Ben Gurion University, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Μέλη του Σωματείου «Φίλοι ΤΕΠΑΚ», oι Πρόεδροι των οικείων Τμημάτων της Σχολής, Μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Γονείς, Φοιτητές και Φοιτήτριες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Φαίδων Κυριακίδης, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα του ΤΕΠΑΚ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, επιτυγχάνοντας στα 11 χρόνια λειτουργίας του:

α) να καταταγεί στη διεθνή λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων Τimes Higher Education «The Best Universities in New Europe» , στην άκρως τιμητική 2η θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια της Νέας Ευρώπης, δηλαδή των 13 χωρών που εντάχθηκαν ως μέλη στην Ε.E από το 2004, και το πρώτο ανάμεσα στα κυπριακά πανεπιστήμια.

β) με βάση την ανακοίνωση των Times Higher Education, κατατάσσεται πρώτο στην Ευρώπη στο κριτήριο «Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations)», γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.

γ) στη νέα διεθνή λίστα κατάταξης των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2018, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάιο του 2018, κατατάσσεται ως το 37ο κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως, κατάταξη ψηλότερη από την περσινή, στην οποία βρισκόταν στην 52η θέση.  Το 2018, η λίστα περιλαμβάνει 378 κορυφαία Πανεπιστήμια από 42 χώρες συνολικά.

δ) κατατάχθηκε στην 59η θέση στη νέα λίστα διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education Young University Rankings 2018, που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2018.

ε) συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια κατάταξη Young University Rankings 2018, παλαιότερα γνωστή ως THE 150 Under 50 Rankings και πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία ‘Ετεροαναφορές’.

ζ) κατατάχθηκε στην 14η θέση ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνονται στην κατάταξη THE Young University Rankings 2018: Millennial Universities, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα 36 παγκοσμίως κορυφαία Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν από το έτος 2000 έως σήμερα.

η) αναδείχθηκε το 4ο κορυφαίο πανεπιστήμιο διεθνώς, από Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν τον 21ο αιώνα, σε αντιδιαστολή με τα πανεπιστήμια που βρίσκονται ψηλότερα από το ΤΕΠΑΚ, αλλά προέρχονται από συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων οντοτήτων ή αποτελούν μετεξέλιξη οντοτήτων που προϋπήρχαν.

Τα 3 Τμήματα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας προσφέρουν συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ, τα δίδακτρα των οποίων επενδύονται στην προαγωγή της έρευνας και στην οικονομική στήριξη πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.  Ο συνολικός αριθμός ενεργών φοιτητών στα Τμήματα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας ανέρχεται σε 721 προπτυχιακούς, επιπέδου μάστερ, και διδακτορικούς φοιτητές, οι οποίοι απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, και συμμετέχουν συχνά σε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και ο συνολικός αριθμός αποφοίτων κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 ανέρχεται στους 150 Φοιτητές.

Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2017 το ΤΕΠΑΚ προσφέρει πρόγραμμα Χημικών Μηχανικών μέσω της συνεργασίας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας και της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος.

Τα 3 Τμήματά της Σχολής κατάφεραν, μόνο από το 2016 κι εντεύθεν, να προσελκύσουν στο ΤΕΠΑΚ πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ από εξωτερική ερευνητική χρηματοδότηση με τη συμμετοχή των Μελών ΔΕΠ της Σχολής Μηχανικής σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του πλαισίου Ορίζοντας 2020 συνολικής χρηματοδότησης για το ΤΕΠΑΚ πέραν των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ΤΕΠΑΚ λειτουργεί, από το Μάιο του 2018, η Έδρα της UNESCO στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Digital Heritage / Cultural Informatics), με δεκάδες άλλους υποψήφιους Φορείς, από όλη την υφήλιο, καθιστώντας το αυτόματα εθνικό, περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κέντρο, των πολιτιστικών εξελίξεων στον τομέα της ψηφιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι δύο προτάσεις MedSTACH και Excelsior εξασφάλισαν χρηματοδότηση 800 χιλιάδων ευρώ, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση πέραν των 60 εκατ. ευρώ στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Το βραβείο Ibana (Inaba Prize) απονεμήθηκε στην Δρα Ροδάνθη-Ελισάβετ  Μαμούρη, μέλος της Ερευνητικής Μονάδας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ, για τις προτεινόμενες νέες Μεθόδους αξιοποίησης δεδομένων πόλωσης της ακτινοβολίας για τον διαχωρισμό των διαφόρων τύπων ατμοσφαιρικών αιωρούμενων σωματιδίων και σωματιδίων ερημικής σκόνης διαφορετικού μεγέθους καθώς επίσης και την συμβολή τους στον σχηματισμό νεφών.

Πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ διάλεξη του ειδικού εμπειρογνώμονα της NASA, Δρος Ambrosia, με θέμα «Παρατήρηση της Γης μέσω των αποστολών της ΝASA», στα πλαίσια του προγράμματος Teaming for Excellence “EXCELSIOR”, η οποία συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον όλων των άμεσα ενδιαφερομένων.

H ερευνητική πρόταση με ακρωνύμιο NITOXILICO και τίτλο «Nickel Leaching from Cardiovascular Stents: Development of an In Silico Toxicokinetic Model» εξασφάλισε την πρώτη θέση και στοχεύει στην ένταξη νέων επιστημόνων μεταδιδακτορικού επιπέδου στο σύστημα Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) της Κύπρου.

Κυκλοφόρησε η 3η έκδοση του βιβλίου με τίτλο McEvoy’s Handbook of Photovoltaics: Fundamentals and Applications, το οποίο έχει εκδοθεί από τον οίκο Academic Press της Elsevier και πραγματεύεται όλα τα θέματα που είναι σχετικά με την φωτοβολταϊκή τεχνολογία.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της Σχολής, του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Τα Βραβεία της Σχολής, απονεμήθηκαν στους πρωτεύσαντες τελειόφοιτους Φοιτητές και Φοιτήτριες του κάθε Τμήματος και κάθε Κατεύθυνσης της Σχολής που συγκέντρωσαν την υψηλότερη γενική βαθμολογία και διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους, καθώς και στους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες κάθε έτους ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH/Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

1ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ, ΛΟΙΖΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΠΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών


ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ο ΕΤΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ – Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

2ο ΕΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

3ο ΕΤΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

4ο ΕΤΟΣ

ΒΑΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής


Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ο ΕΤΟΣ

Ανεξαρτήτως Ροής

ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

Ανεξαρτήτως Ροής

ΚΑΠΝΙΣΗΣ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

Ροή Ενεργειακών Συστημάτων

ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Επιστήμης & Μηχανικής Υλικών

ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

Ροή Ενεργειακών Συστημάτων

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων

ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Επιστήμης & Μηχανικής Υλικών

ΦΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH/Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

1ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΜΑΡΙΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ον ΕΤΟΣ

ΚΑΣΟΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

2ον ΕΤΟΣ

ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΗΛΙΑΝΑ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

3ον ΕΤΟΣ

ΝΙΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

4ον ΕΤΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών


Έπαινος από την Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, απονεμήθηκε και στους αριστεύσαντες Φοιτητές, οι οποίοι διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ, ΛΟΙΖΟΣ

Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής ΒΑΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΜΑΡΙΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών ΦΑΓΙΑΤ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών/Ροή Ενεργειακών Συστημάτων ΒΟΡΚΑΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ

 

Στην συνέχεια έγινε η απανομή Βραβείων που εξασφαλίσθησαν από χορηγούς, ως ακολούθως:

Βραβείο Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ):

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών:

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παντελίδης Μιχαήλ (ως και η απόφαση του Τμήματος)

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτη: Ιωάννου Ουρανία

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παπαγεωργίου Μάνος

 

Βραβείο ΠΟΕΕΜ: ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής -

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών - Ιωάννου Ουρανία.

Βραβείο ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ:

ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής -

            Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ

Βραβείο ΣΠΟΛΜΗΚ: ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Ιωάννου Ουρανία – Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

Παπαγεωργίου Μάνος – Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

Βραβείο IET Cyprus Network ΗΜΗΠΛΗ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Βραβείο CYTA:

ΗΜΗΠΛΗ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Βραβείο Exxonmobil: ΜΗΜΕΜΥ

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής

Υλικών:

Ανεξαρτήτως Ροής Βορκά Μαρίνα

Βραβείο ΚΕΑΝ ΜΗΜΕΜΥ

(Βραβείο ΚΕΑΝ  – Βορκά Μαρίνα - Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων)

Βραβείο ΚΕΑΝ ΜΗΜΕΜΥ

(Βραβείο ΚΕΑΝ - Φάνου Γεωργία Ροή Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

Βραβείο ELCORA ΜΗΜΕΜΥ

Καλύτερη πτυχιακή εργασία) – Ανεξαρτήτως ροής

Βορκά Μαρίνα

Χρίστου Μάριος

Τιμητική Διάκριση από ΕΤΕΚ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής

Υλικών:

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παντελίδης Μιχαήλ (ως και η απόφαση του Τμήματος)

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτη: Ιωάννου Ουρανία

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παπαγεωργίου Μάνος

 

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στο Φουαγιέ του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος.

 

Πρόσφατα άρθρα

Συμμετοχή του Cyprus Interaction Lab στον ετήσιο καλοκαιρινό όμιλο της ΣΥΤΕΠΑΚ-ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ-ΥΑΔ-ΥΣΦΜ για παιδιά 5-15 ετών

Συμμετοχή του Cyprus Interaction Lab στον ετήσιο καλοκαιρινό όμιλο της ΣΥΤΕΠΑΚ-ΣΑΠ ΤΕΠΑΚ-ΥΑΔ-ΥΣΦΜ για παιδιά 5-15 ετών

Διάκριση Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ Academic Ranking of World Universities

Διάκριση Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ Academic Ranking of World Universities

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ως νέα πύλη γνώσης

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ως νέα πύλη γνώσης

Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού ως νέα πύλη γνώσης

Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ βράβευσε τους πρωτεύσαντες προπτυχιακούς φοιτητές που συγκέντρωσαν τη ψηλότερη βαθμολογία στις κατευθύνσεις των οικείων Τμημάτων της για κάθε έτος σπουδών.  Βραβεία απονεμήθηκαν και από εταιρείες και οργανισμούς καθώς και Τιμητικές Διακρίσεις από ΕΤΕΚ στους Αριστεύσαντες τελειόφοιτους.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο 1 - Ισόγειο, στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο ΤΕΠΑΚ στις 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μμ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Εκπρόσωπος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Institution of Engineering and Technology (IET), ο Business Services Manager της Εταιρεία ExxonMobil Cyprus Ltd καθώς και εκπρόσωποι της Εταιρείας από τις Η.Π.Α., ο Γραμματέας του Συνδέσμου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου, ο Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Υπηρεσιών της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο Γραμματέας του Institute of Electrical and Electronics Engineers Cyprus Section (ΙΕΕΕ Cyprus), ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελεύθερων Επαγγελματικών Μελετητών Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών (ΠΟΕΕΜ), ο Professor Nachum Finger - τέως Πρύτανης του Ben Gurion University, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Μέλη του Σωματείου «Φίλοι ΤΕΠΑΚ», oι Πρόεδροι των οικείων Τμημάτων της Σχολής, Μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Γονείς, Φοιτητές και Φοιτήτριες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Φαίδων Κυριακίδης, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα του ΤΕΠΑΚ σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, επιτυγχάνοντας στα 11 χρόνια λειτουργίας του:

α) να καταταγεί στη διεθνή λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων Τimes Higher Education «The Best Universities in New Europe» , στην άκρως τιμητική 2η θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια της Νέας Ευρώπης, δηλαδή των 13 χωρών που εντάχθηκαν ως μέλη στην Ε.E από το 2004, και το πρώτο ανάμεσα στα κυπριακά πανεπιστήμια.

β) με βάση την ανακοίνωση των Times Higher Education, κατατάσσεται πρώτο στην Ευρώπη στο κριτήριο «Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations)», γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.

γ) στη νέα διεθνή λίστα κατάταξης των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2018, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάιο του 2018, κατατάσσεται ως το 37ο κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως, κατάταξη ψηλότερη από την περσινή, στην οποία βρισκόταν στην 52η θέση.  Το 2018, η λίστα περιλαμβάνει 378 κορυφαία Πανεπιστήμια από 42 χώρες συνολικά.

δ) κατατάχθηκε στην 59η θέση στη νέα λίστα διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education Young University Rankings 2018, που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2018.

ε) συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια κατάταξη Young University Rankings 2018, παλαιότερα γνωστή ως THE 150 Under 50 Rankings και πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία ‘Ετεροαναφορές’.

ζ) κατατάχθηκε στην 14η θέση ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνονται στην κατάταξη THE Young University Rankings 2018: Millennial Universities, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα 36 παγκοσμίως κορυφαία Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν από το έτος 2000 έως σήμερα.

η) αναδείχθηκε το 4ο κορυφαίο πανεπιστήμιο διεθνώς, από Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν τον 21ο αιώνα, σε αντιδιαστολή με τα πανεπιστήμια που βρίσκονται ψηλότερα από το ΤΕΠΑΚ, αλλά προέρχονται από συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων οντοτήτων ή αποτελούν μετεξέλιξη οντοτήτων που προϋπήρχαν.

Τα 3 Τμήματα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας προσφέρουν συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ, τα δίδακτρα των οποίων επενδύονται στην προαγωγή της έρευνας και στην οικονομική στήριξη πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.  Ο συνολικός αριθμός ενεργών φοιτητών στα Τμήματα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας ανέρχεται σε 721 προπτυχιακούς, επιπέδου μάστερ, και διδακτορικούς φοιτητές, οι οποίοι απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, και συμμετέχουν συχνά σε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και ο συνολικός αριθμός αποφοίτων κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 ανέρχεται στους 150 Φοιτητές.

Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2017 το ΤΕΠΑΚ προσφέρει πρόγραμμα Χημικών Μηχανικών μέσω της συνεργασίας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας και της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος.

Τα 3 Τμήματά της Σχολής κατάφεραν, μόνο από το 2016 κι εντεύθεν, να προσελκύσουν στο ΤΕΠΑΚ πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ από εξωτερική ερευνητική χρηματοδότηση με τη συμμετοχή των Μελών ΔΕΠ της Σχολής Μηχανικής σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του πλαισίου Ορίζοντας 2020 συνολικής χρηματοδότησης για το ΤΕΠΑΚ πέραν των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ΤΕΠΑΚ λειτουργεί, από το Μάιο του 2018, η Έδρα της UNESCO στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Digital Heritage / Cultural Informatics), με δεκάδες άλλους υποψήφιους Φορείς, από όλη την υφήλιο, καθιστώντας το αυτόματα εθνικό, περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κέντρο, των πολιτιστικών εξελίξεων στον τομέα της ψηφιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι δύο προτάσεις MedSTACH και Excelsior εξασφάλισαν χρηματοδότηση 800 χιλιάδων ευρώ, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση πέραν των 60 εκατ. ευρώ στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Το βραβείο Ibana (Inaba Prize) απονεμήθηκε στην Δρα Ροδάνθη-Ελισάβετ  Μαμούρη, μέλος της Ερευνητικής Μονάδας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ, για τις προτεινόμενες νέες Μεθόδους αξιοποίησης δεδομένων πόλωσης της ακτινοβολίας για τον διαχωρισμό των διαφόρων τύπων ατμοσφαιρικών αιωρούμενων σωματιδίων και σωματιδίων ερημικής σκόνης διαφορετικού μεγέθους καθώς επίσης και την συμβολή τους στον σχηματισμό νεφών.

Πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ διάλεξη του ειδικού εμπειρογνώμονα της NASA, Δρος Ambrosia, με θέμα «Παρατήρηση της Γης μέσω των αποστολών της ΝASA», στα πλαίσια του προγράμματος Teaming for Excellence “EXCELSIOR”, η οποία συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον όλων των άμεσα ενδιαφερομένων.

H ερευνητική πρόταση με ακρωνύμιο NITOXILICO και τίτλο «Nickel Leaching from Cardiovascular Stents: Development of an In Silico Toxicokinetic Model» εξασφάλισε την πρώτη θέση και στοχεύει στην ένταξη νέων επιστημόνων μεταδιδακτορικού επιπέδου στο σύστημα Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) της Κύπρου.

Κυκλοφόρησε η 3η έκδοση του βιβλίου με τίτλο McEvoy’s Handbook of Photovoltaics: Fundamentals and Applications, το οποίο έχει εκδοθεί από τον οίκο Academic Press της Elsevier και πραγματεύεται όλα τα θέματα που είναι σχετικά με την φωτοβολταϊκή τεχνολογία.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της Σχολής, του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Τα Βραβεία της Σχολής, απονεμήθηκαν στους πρωτεύσαντες τελειόφοιτους Φοιτητές και Φοιτήτριες του κάθε Τμήματος και κάθε Κατεύθυνσης της Σχολής που συγκέντρωσαν την υψηλότερη γενική βαθμολογία και διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους, καθώς και στους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες κάθε έτους ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH/Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

1ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ, ΛΟΙΖΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΠΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ – Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών


ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ο ΕΤΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ – Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

2ο ΕΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

3ο ΕΤΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

4ο ΕΤΟΣ

ΒΑΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ - Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής


Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ο ΕΤΟΣ

Ανεξαρτήτως Ροής

ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

Ανεξαρτήτως Ροής

ΚΑΠΝΙΣΗΣ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

Ροή Ενεργειακών Συστημάτων

ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Επιστήμης & Μηχανικής Υλικών

ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

Ροή Ενεργειακών Συστημάτων

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων

ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Ροή Επιστήμης & Μηχανικής Υλικών

ΦΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ - Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH/Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

1ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΜΑΡΙΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

2ο ΕΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

3ο ΕΤΟΣ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

4ο ΕΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ - Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣH Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ:

1ον ΕΤΟΣ

ΚΑΣΟΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

2ον ΕΤΟΣ

ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΗΛΙΑΝΑ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

3ον ΕΤΟΣ

ΝΙΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

4ον ΕΤΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ - Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών


Έπαινος από την Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, απονεμήθηκε και στους αριστεύσαντες Φοιτητές, οι οποίοι διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΧΑΤΖΗΛΟΙΖΟΥ, ΛΟΙΖΟΣ

Πτυχίο Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής ΒΑΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΜΑΡΙΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών ΦΑΓΙΑΤ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών/Ροή Ενεργειακών Συστημάτων ΒΟΡΚΑΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ

 

Στην συνέχεια έγινε η απανομή Βραβείων που εξασφαλίσθησαν από χορηγούς, ως ακολούθως:

Βραβείο Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ):

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών:

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παντελίδης Μιχαήλ (ως και η απόφαση του Τμήματος)

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτη: Ιωάννου Ουρανία

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παπαγεωργίου Μάνος

 

Βραβείο ΠΟΕΕΜ: ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής -

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών - Ιωάννου Ουρανία.

Βραβείο ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ:

ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής -

            Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ

Βραβείο ΣΠΟΛΜΗΚ: ΠΟΜΗΓΕ

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Ιωάννου Ουρανία – Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών

Παπαγεωργίου Μάνος – Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών

Βραβείο IET Cyprus Network ΗΜΗΠΛΗ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Βραβείο CYTA:

ΗΜΗΠΛΗ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Βραβείο Exxonmobil: ΜΗΜΕΜΥ

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής

Υλικών:

Ανεξαρτήτως Ροής Βορκά Μαρίνα

Βραβείο ΚΕΑΝ ΜΗΜΕΜΥ

(Βραβείο ΚΕΑΝ  – Βορκά Μαρίνα - Ροή Μηχανικής & Δυναμικών Συστημάτων)

Βραβείο ΚΕΑΝ ΜΗΜΕΜΥ

(Βραβείο ΚΕΑΝ - Φάνου Γεωργία Ροή Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών

Βραβείο ELCORA ΜΗΜΕΜΥ

Καλύτερη πτυχιακή εργασία) – Ανεξαρτήτως ροής

Βορκά Μαρίνα

Χρίστου Μάριος

Τιμητική Διάκριση από ΕΤΕΚ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Χατζηκυπρής, Χριστοφάκης

Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής – Δικαιούχος Απόφοιτος: Βάσου, Σωτήρης

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής

Υλικών:

Πτυχίο Μηχανολόγων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παντελίδης Μιχαήλ (ως και η απόφαση του Τμήματος)

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

Πτυχίο Πολιτικών Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτη: Ιωάννου Ουρανία

Πτυχίο Τοπογράφων Μηχανικών – Δικαιούχος Απόφοιτος: Παπαγεωργίου Μάνος

 

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στο Φουαγιέ του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος.