Περί Οίνου και Τυρού 2015


Η επιστήμη συνάντησε τη γευσιγνωσία και το καλό κυπριακό κρασί φλέρταρε με ποικιλίες τυριών από όλο τον κόσμο. Η ομάδα Περί Οίνου Συµπόσια@CUT διοργάνωσε την Τρίτη, 10 Ιουνίου μια υπέροχη εκδήλωση υπό τον τίτλο 'Περί Οίνου και Τυρού 2015' και δημιούργησε σαφείς προσδοκίες ότι τα καλύτερα έρχονται!

Εξαιρετικές υπήρξαν οι παρουσιάσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού:

  • Συνδυάζοντας τυρί και κρασί: Συµβουλές και Προτάσεις, ∆ρ. Φώτης Παπαδήµας, Επίκουρος Καθηγητής Τµήµατος Γεωπονικών Επιστηµών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήµης Τροφίµων.
  • Η έννοια και η έκφραση του terroir Κρασοχωρίων, Μάρκος Ζαµπάρτας, Οινοποιείο Ζαµπάρτα.
  • Η Πάφος ως αµπελοοινικóς "τόπος", Αφροδίτη Κωνσταντή, Οινοποιείο Βασιλικού.

Συμμετείχαν προσφέροντας τα προϊόντα τους τα οινοποιία Κυπερούντας, ΜΑΚΚΑΣ, Άναμμα, Βουνί Παναγιάς, Φικάρδος, Ζαμπάρτας, Βασιλικό και τα τυροκομεία Σουρουλλάς, Ανωιρκάτικο και Κατσούρας. Την εκδήλωσε χαιρέτισε εκ μέρους της Ομάδας Περί Οίνου Συµπόσια@CUT ο Δρ Δημήτρης Τσάλτας, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστηµών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήµης Τροφίµων του ΤΕΠΑΚ.

Πρόσφατα άρθρα

Πανεπιστημιακή κοινότητα με 4,000 φοιτητές

Πανεπιστημιακή κοινότητα με 4,000 φοιτητές

Προκήρυξη Θέσεων για Μεταπτυχιακές Σπουδές Επιπέδου Μάστερ

Προκήρυξη Θέσεων για Μεταπτυχιακές Σπουδές Επιπέδου Μάστερ

Συνεργασία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ανοικτό Πανεπιστημίου Κύπρου για αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας

Συνεργασία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ανοικτό Πανεπιστημίου Κύπρου για αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας

Συνεργασία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ανοικτό Πανεπιστημίου Κύπρου για αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας

Η επιστήμη συνάντησε τη γευσιγνωσία και το καλό κυπριακό κρασί φλέρταρε με ποικιλίες τυριών από όλο τον κόσμο. Η ομάδα Περί Οίνου Συµπόσια@CUT διοργάνωσε την Τρίτη, 10 Ιουνίου μια υπέροχη εκδήλωση υπό τον τίτλο 'Περί Οίνου και Τυρού 2015' και δημιούργησε σαφείς προσδοκίες ότι τα καλύτερα έρχονται!

Εξαιρετικές υπήρξαν οι παρουσιάσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού:

  • Συνδυάζοντας τυρί και κρασί: Συµβουλές και Προτάσεις, ∆ρ. Φώτης Παπαδήµας, Επίκουρος Καθηγητής Τµήµατος Γεωπονικών Επιστηµών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήµης Τροφίµων.
  • Η έννοια και η έκφραση του terroir Κρασοχωρίων, Μάρκος Ζαµπάρτας, Οινοποιείο Ζαµπάρτα.
  • Η Πάφος ως αµπελοοινικóς "τόπος", Αφροδίτη Κωνσταντή, Οινοποιείο Βασιλικού.

Συμμετείχαν προσφέροντας τα προϊόντα τους τα οινοποιία Κυπερούντας, ΜΑΚΚΑΣ, Άναμμα, Βουνί Παναγιάς, Φικάρδος, Ζαμπάρτας, Βασιλικό και τα τυροκομεία Σουρουλλάς, Ανωιρκάτικο και Κατσούρας. Την εκδήλωσε χαιρέτισε εκ μέρους της Ομάδας Περί Οίνου Συµπόσια@CUT ο Δρ Δημήτρης Τσάλτας, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστηµών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήµης Τροφίµων του ΤΕΠΑΚ.